Panierowany kalafior

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    2 średnie
  • jajka

    5 szt
  • sól

  • olej do smażenia

  • bułka tarta

    1,5 szklanki
  • mąka

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Panierowany kalafior foto
Kalafiory odcinamy z liści, głąbów, dzielimy na różyczki i dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, następnie gotujemy w osolonej wodzie do momentu aż będą pół miękkie.
Krok 2 - Panierowany kalafior foto
W dwóch naczyniach przygotowujemy panierkę, rozbełtane jajka z odrobiną soli, i bułka tarta zmieszana z mąką, przestudzonego kalafiora delikatnie panierujemy.
Krok 3 - Panierowany kalafior foto
Przygotowany kalafior smażymy na rozgrzanym tłuszczu, zmieniając strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Milka100 26.06.2014 07:04
pyszny kalafiorek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat