Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ser camembert
150 gram -
zielona sałata
1 sztuka -
jajko
3 sztuki -
pomidor koktajlowy
5-6 sztuk -
olej do smażenia
-
jajko
1 sztuka do panierki -
sos
-
musztarda
1 łyżka -
miód
1 łyżka -
oliwa
3 łyżki -
pieprz
do smaku -
ocet balsamiczny
1 łyżeczka -
orzechy włoskie
2 mielone -
bułka
2 łyżki do panierki -
oliwki
5-6 sztuk
Przepis i sposób przygotowania Panierowany camembert z sałatką
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i przekrawamy na ćwiartki.
Pomidory kroimy na ćwiartki,
Oliwki kroimy w plasterki,
Sałatkę płuczemy, osuszamy i dzielimy na mniejsze części. Przekładamy do miski. Dokładamy do niej pomidory, ser, jajka oraz oliwki. Delikatnie mieszamy.
Całość polewamy przygotowanym sosem. Dekorujemy i podajemy.
Sos: Wszystkie składniki umieszczamy razem w kubku, czy na talerzu. Mieszamy, dokładnie, aby je połączyć.
To pyszna sałatka, w sam raz na lekką i smaczną kolację. Panierowany ser wraz z sałatką doskonale się komponują i pysznie chrupią.
Komentarze (11)
Załaduj więcej komentarzy (1)