Panierowany camembert

Panierowany camembert

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Dzisiaj polecam ser camembert panierowany a następnie smażony na oleju. Ser taki podany z żurawiną smakuje rewelacyjnie.

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki potrzebne

  • serek camembert

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • jajko

    1 sztuka
  • olej do smażenia

    50 gramów
  • konfitura żurawinowa

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Serek przekroić na dwa krążki, każdy z krążków panierować w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej.
Na dobrze rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju ułożyć panierowane krążki sera i smażyć na złoty kolor z każdej strony.
Po usmażeniu krążki odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Podawać z dodatkiem żurawiny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 07.06.2018 19:46
pycha.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat