Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane skrzydełka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 szt.
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane skrzydełka

Kroki postępowania

1
Skrzydełka gotujemy w osolonej wodzię.Gdy są już miękkie wyciągamy ,odstawiamy aby ostygły.Następnie panierujemy w jajku roztrzepamym z przyprawami.
Krok 1 - Panierowane skrzydełka foto
2
Panierujemy w tartej bułce.
Krok 2 - Panierowane skrzydełka foto
3
Smażymy na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - Panierowane skrzydełka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 29.04.2013 07:53
Dobre danie :)
mirosława4 29.03.2013 19:41
apetyczne te skrzydełka
Ryszard4 04.02.2013 17:22
Fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak