Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane pieczarki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
jajko 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 150 g
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane pieczarki

Pieczarki oczyszczamy, odcinamy ogonki. Kapelusze solimy oraz pieprzymy. Następnie jajka roztrzepujemy na jednym talerzyku, natomiast na drugim wysypujemy bułkę tartą. Kapelusze pieczarek maczamy w jajku, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane pieczarki smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak