Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane parówki, panierowany Camembert i panierowane kotlety sojowe.
- parówki zanurzyć w rozbełtanym jajku i obtoczyć w tartej bułce
- smażyć na oleju
2. CAMEMBERT
- przekroić na pół, zanurzyć w rozbełtanym jajku i obtoczyć w tartej bułce.
- smażyć na oleju
3. KOTLETY SOJOWE
- przygotować bulion. Zagotować 2 litry wody, dodać 2 kostki rosołowe, pieprz ziarnisty (kilka sztuk), 2 ząbki czosnku, pomidor i cebulę. Zagotować. Wrzucić kotlety sojowe. Gotować przez ok. 5minut. Pozostawić w wywarze na ok. 5-10 minut (będą bardzo miękkie). Kotlety wyjąć z bulionu, odsączyć, zanurzyć w rozbełtanym jajku i obtoczyć w tartej bułce.
- smażyć na oleju.