Panierowane kapelusze borowików

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapelusze suszonych borowików

    12
  • Bulion grzybowy

    1 kostka
  • mąka pszenna

    1/3 szklanki
  • sklarowane masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapelusze moczyć w gorącym bulionie przez godzinę. Osączyć, panierować w mące i smażyć na małym ogniu na rozgrzanym maśle. Podawać do barszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat