Panierowane kapelusze borowików

Panierowane kapelusze borowików

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapelusze suszonych borowików

    12
  • Bulion grzybowy

    1 kostka
  • mąka pszenna

    1/3 szklanki
  • sklarowane masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapelusze moczyć w gorącym bulionie przez godzinę. Osączyć, panierować w mące i smażyć na małym ogniu na rozgrzanym maśle. Podawać do barszczu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat