Panierowane czosnkowe boczniaki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczniaki

    200 gram
  • jajka

    2 duże sztuki
  • czosnek

    1 ząbek
  • olej do smażenia

  • mąka pszenna

    do obtoczenia
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do obtoczenia
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    wg uznania
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Panierowane czosnkowe boczniaki foto
Jajka dokładnie rozbełtać. Dodać do nich wyciśnięty czosnek i dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Panierowane czosnkowe boczniaki foto
Boczniaki obtaczać w mące i zamaczać w jajkach z czosnkiem.
Krok 3 - Panierowane czosnkowe boczniaki foto
Następnie boczniaki obtaczać w bułce tartej.
Krok 4 - Panierowane czosnkowe boczniaki foto
Kłaść je na rozgrzany olej. Grzyby oprószyć solą czosnkową i pieprzem cytrynowym.
Krok 5 - Panierowane czosnkowe boczniaki foto
Smażyć na średnim ogniu na rumiano z obu stron.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aginaa 10.07.2012 20:35
super
Weronika_eM 09.07.2012 21:54
bardzo lubię takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat