Panierowane boczniaki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczniaki

    1/2 kg
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • mąka

    do obtoczenia
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do obtoczenia
  • jajko

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby obtoczyć w mące, w roztrzepanych jajkach, na koniec obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, kłaść na niego panierowane grzyby. Posypać solą i pieprzem. Smażyć na złoto z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 10.04.2014 13:45
dawno nie jadłam boczniaków, po tym daniu nabrałam apetytu chyba muszę kupić i zrobić
caralajna 13.02.2014 20:40
fajne, muszę takie zrobić
karolina1869 31.01.2014 14:10
lubie boczniaki
mirosława4 29.01.2014 23:00
bardzo lubię
barbara11561 02.09.2013 09:50
pysznie wyglądają,miałam okazje jeść je tylko 1 raz,myślę że są niedoceniane ale smaczne:)
adelajda 21.07.2013 07:08
smaczne !!!!
Grazyna0211 13.07.2013 10:51
smaczne lubię boczniaki
Bernadeta1 20.04.2013 12:03
bardzo smaczne
Wacław 06.08.2012 10:30
nie jadłem,myśle że są pyszne !
Cukiereczek13 20.07.2012 13:25
nigdy nie jadlam ;) musze wyprobowac przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat