PANIEROWANA POLĘDWICA Z DORSZA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica z dorsza

    3 szt
  • jajko

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    100 g
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

  • oliwa

    5 łyżek
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - PANIEROWANA POLĘDWICA Z DORSZA foto
Do oliwy z oliwek dodać pokrojoną w piórka cebulę, sok z cytryny oraz łyżeczkę przyprawy do ryb. Zamoczyć ryby w marynacie na ok. 30 minut ( od czasu do czasu obracać w marynacie) Jajka roztrzepać z dodatkiem soli, pieprzu, papryki i przyprawy do ryb. Wyjętego z marynaty dorsza namoczyć w jajku.
Krok 2 - PANIEROWANA POLĘDWICA Z DORSZA foto
Polędwicę z dorsza obtoczyć z bułce tartej.
Krok 3 - PANIEROWANA POLĘDWICA Z DORSZA foto
Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju do zarumienienia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 02.01.2016 18:09
uwielbiam dorsza
Grazyna0211 02.01.2016 16:55
dobra rybka
Futka 02.01.2016 16:14
Świetna i smaczna rybka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat