Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowana pierś z kurczaka

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
curry 1/2 łyżeczki
Przyprawa do mięs Prymat 2 łyżeczki
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
olej do smażenia
jajko 1 mała sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowana pierś z kurczaka

Kroki postępowania

1
Każdą pierś z kurczaka przeciąć wzdłuż, żeby otrzymać 4 duże płaty.
Krok 1 - Panierowana pierś z kurczaka foto
2
Bułkę tartą przesypać do miseczki. Dodać do niej bazylię i wszystkie przyprawy.
Krok 2 - Panierowana pierś z kurczaka foto
3
Dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Panierowana pierś z kurczaka foto
4
Jajko wbić do miseczki, rozbełtać.
Krok 4 - Panierowana pierś z kurczaka foto
5
Kawałki mięsa maczać w jajku.
Krok 5 - Panierowana pierś z kurczaka foto
6
Obtaczać w przygotowanej panierce.
Krok 6 - Panierowana pierś z kurczaka foto
7
Kłaść na rozgrzany na patelni olej.
Krok 7 - Panierowana pierś z kurczaka foto
8
Smażyć na rumiano z obu stron.
Krok 8 - Panierowana pierś z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 17.10.2014 17:07
Smaczne mięsko;)
mysliwy
mysliwy 17.10.2014 15:04
takie lubię!
Anna20 17.10.2014 13:38
prosto i smacznie :)
Aleksandra/Olcia 17.10.2014 13:06
Moja ulubiona
Kulinarna Ja 17.10.2014 12:55
mmm zjadłabym taką!
gosiag 17.10.2014 12:52
super miesko na szybki obiad
Megg 17.10.2014 12:49
bardzo lubię takie miesko
Sroczka 17.10.2014 11:14
Pyszne mięsko, zjadłabym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak