Panierowana Pierś A\'la Szwajcar

Panierowana Pierś A\'la Szwajcar

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna lub dwie pojedyncze

    2
  • ser żółty

    5 dkg
  • masło

    5-10 dkg
  • czosnek

    2 ząbki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Panierowana Pierś A\'la Szwajcar

Piersi z kurczaka rozbijamy tłuczkiem i doprawiamy solą, pieprzem oraz papryką. Masło mieszamy z poszatkowanym czosnkiem i smarujemy nim środek piersi. Na masło nakładamy podłużny plasterek sera żółtego. Spinamy brzegi piersi za pomocą wykałaczek tak, aby podczas smażenia się nie rozpadła. Następnie obtaczamy ją w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na małym ogniu ok. 15 minut z każdej strony. Podajemy z warzywami, frytkami lub ziemniakami puree. Pyszne !!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (39)

RenataZ-et 30.05.2013 20:44
bardzo smaczna
Angelika10 23.10.2012 21:26
smaczna
caralajna 13.08.2012 09:27
puper
Andysz 25.04.2012 21:34
fajny przepis;))
IKrakowianka 09.04.2012 14:31
świetne :)
gacopierz23 14.11.2011 20:04
muszę wypróbować z czosnkiem
Magdalena1110 19.08.2011 07:23
pyszne
szajba2 19.04.2011 16:04
takie to lubię
Marzena40 02.04.2011 19:54
pewnie bardzo smaczne danie
Wojtek8 03.03.2011 21:22
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat