Panga w sosie słodko-kwaśnym

Panga w sosie słodko-kwaśnym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • panga

    6 szt.
  • mąka

    1 szkl.
  • jajka

    4 szt.
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • przyprawa do ryb

  • bułka tarta

sos słodko-kwaśny

  • sok pomidorowy

    1 szkl.
  • ketchup łagodny

    4 łyżki
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • ziele angielskie

    3 szt.
  • liść laurowy

    2 szt.
  • cebula biała

    2 szt.
  • ogórek kiszony

    4 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Panga w sosie słodko-kwaśnym foto
Rybę pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 2 - Panga w sosie słodko-kwaśnym foto
Obtoczyć pangę w: mąka-jajko-bułka tarta.
Usmażyć
Krok 3 - Panga w sosie słodko-kwaśnym foto
Cebulę pokroić drobno. Podsmażyć, dodać ketchup, wymieszać.
Krok 4 - Panga w sosie słodko-kwaśnym foto
Co sosu dodać sok pomidorowy, przyprawy wymieszać, dusić na małym ogniu.
Ogórka pokroić w drobną kosteczkę.
Rybę poukładać w miseczce (naczyniu) zalać sosem sładko-kwaśnym i posypać górę ogórkiem kiszony. Przykryć aby rybka przeszła w całości sosem .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat