Panga w chrupiącej panierce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z pangi

    4 sztuki
  • sól

    do smaku
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
  • mąka

    do panierowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety jeżeli są zamrożone to rozmrażam i dokładnie osuszam. Filety przyprawiam solą, pieprzem, przyprawą uniwersalną, tymiankiem i sokiem z cytryny. Filety godzinkę odpoczywają. Rozbełtuję 1 jajko. Filety dokładnie panieruję w mące, otrząsam, wkładam do jajka, dokładnie maczam i panieruję grubo i dokładnie w bułce tartej. Smażę na dużej ilości oleju wymieszanej . Ta rybka jest przepyszna. Podawać można z ziemniaczkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 24.10.2013 18:33
Chyba zrobię jutro na obiad:)
RenataZ-et 09.01.2013 19:58
bardzo smaczna
mirosława4 01.12.2012 15:17
smaczna rybka
agnieszka214 02.09.2011 06:55
mniam
rakow2 02.06.2011 17:34
lubię pochrupać a nawet tylko zjeść pangę
Goya 17.03.2011 16:50
super
RenataZ-et 21.09.2010 10:22
Nie przepadam za pangą, ale przepis ciekawy i można go zastosować do innej rybki ;)
marzencia2007 20.09.2010 16:37
panga moja ulubiona :) w takiej panierce musi byc pyszna!
justyna111 19.09.2010 21:00
super
Lidia11 19.09.2010 20:21
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat