Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pancakes podwójnie jabłkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 200 gram
jajko 1 sztuka
masło 1 łyżeczka
mleko 2% 200 ml
mus jabłkowy 250 ml
jabłka 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pancakes podwójnie jabłkowe

Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy, masło rozpuszczamy. Jajko i mleko łączymy za pomocą trzepaczki. Po chwili stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Dodajemy mus jabłkowy (jeśli mus jest mało słodki, można dodać cukier do ciasta - u mnie nie było takiej potrzeby), obrane i starte na tarce jabłko oraz rozpuszczone masło. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, dodajemy 2 łyżki mąki (to zależy od konsystencji musu). Na rozgrzanej i suchej patelni formujemy niezbyt grube placuszki (wielkość wg uznania). Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z musem jabłkowym (lub innym dodatkiem). Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandraa 06.08.2012 18:47
mniam :)
Kekerboom 06.08.2012 16:25
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak