Przepis i sposób przygotowania na: Pampuchy z sosem malinowym
Mleko podgrzewamy, aby było ciepłe i wlewamy do miski. Dodajemy cukier i łyżkę mąki, a następnie pokruszone drożdże, mieszamy i odstawiamy na 15-20 minut w jakieś ciepłe miejsce. Resztę mąki przesiewamy do oddzielnej miski, dodajemy rozmącone jajka oraz sól, wlewamy drożdże i zagniatamy ciasto, a w trakcie dodajemy rozpuszczone masło. Wyrabiamy ciasto, dosyć luźne, przykrywamy ścierką i odstawiamy na ok. 50 minut. Gdy podrośnie, wykładamy na stolnicę i formujemy kulki. Układamy w parowarze i 'parujemy' około 15 minut.
SOS
Szklankę malin wrzucamy do blendera i rozdrabniamy. Następnie dodajemy kilka łyżek serka homogenizowanego i cukru pudru do smaku. Możemy też dodać zwykłego, białego.
Smacznego ;)