Paluszki ziemniaczane słone

Paluszki ziemniaczane słone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    15 dag
  • mąka

    10 dag
  • margaryna

    10 dag
  • żółtko jajek

    2 sztuki
  • sól

  • kminek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do przetartych ziemniaków dodać mąkę, masło, żółtko, trochę soli. Zarobić ciasto i formować wałeczki wielkości palca. Smarować roztrzepanym żółtkiem, posypywać solą, kminkiem. Piec w gorącym piecyku na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krokodyl 02.08.2012 19:33
dobre
Dorota37 17.07.2012 17:33
fajne te paluszki
elzbietar64 10.06.2012 17:24
pyszne
marta34 27.05.2012 13:23
super
marta34 27.05.2012 13:23
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat