Paluszki z dodatkiem sera i szynki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser żółty

    200 g
  • szynka gotowana

    100 g
  • mąka pszenna

    300 g
  • jajka

    2 szt
  • masło

    130 g
  • mleko

    4 łyżki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • sól

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser żółty i szynkę zetrzeć na tarce lub rozdrobnić w robocie. Na stolnicy, ze wszystkich składników (również dodajemy starty ser i szynkę) zarobić ciasto. Rozwałkować ciasto na grubość 0,5 cm, pokroić w paski i zwinąć w świderki. Rozłożyć na blaszkę i piec w temperaturze 200 C około 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 18.03.2016 07:45
robiłam niedawno podobne (bez szynki) i zniknęły w kilka chwil ;)
Bernadeta1 17.03.2016 19:26
moje smaki, pyszne paluchy
Janina 17.03.2016 15:44
Świetne paluszki, jadłam takie, polecam;))
Motorek 17.03.2016 10:58
Super przepis
jagoda5913 17.03.2016 00:52
dobry pomysł
KORAL 16.03.2016 22:49
Fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat