Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki krabowe z marchewką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

paluszki krabowe 100 g
pomidory 2 szt
marchew 1 szt
jogurt łyżek
olej lniany 1 łyżeczka
słonecznik łuskany 2 łyżki
sól
pieprz
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki krabowe z marchewką

Pomidora myjemy (można sparzyć wrzątkiem i obrac ze skórki), kroimy w mniejsze kawałki.Marchew obieramy, myjemy i kroimy w zapałkę. Warzywa przekłądamy do miski. Paluszki krabowe odwijamy z folijek, kroimy w mniejsze kawałki i dodajemy do warzyw. Na suchej patelni prażymy słonecznik az stanie sie lekko przybrazowiony. Jogurt naturalny mieszamy z olejem lnianym, solą, pieprzem i ziołami. Sosem polewamy sałatke i posypujemy słonecznikiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 28.09.2012 10:51
dziekuję :)
Rafał10 27.09.2012 21:13
moje smaki :) mniam !
V_kuchareczka 27.09.2012 21:09
Rewelacja
kulinarny smak 27.09.2012 21:08
brzmi smacznie, ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak