Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki i krakersy solone

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
oliwa 2 łyżki
sól
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki i krakersy solone

Kroki postępowania

1
W robocie kuchennym wymieszać wodę z oliwą i solą. Następnie powoli wlewać wodę (około 1-2 kieliszki). Ciasto powinno z łatwością się rozwałkowywać.
Krok 1 - Paluszki i krakersy solone foto
2
Nagrzać piekarnik do 200 stopni.
Powycinać kółeczka kieliszkiem i ułożyć na blaszce. Piec 15 min.
Z resztek które zostały między kółkami zrobić paluszki. Ułożyć na blaszce. Piec 10 min
Krok 2 - Paluszki i krakersy solone foto
3
Wyciągnąć z piekarnika i poczekać aż ostygną.
Krok 3 - Paluszki i krakersy solone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 26.03.2013 10:01
Fajny przepis. O wiele lepsze na pewno paluchy niż kupne :-)
Botwinka 24.03.2013 08:57
rewelacja :)
PaniMISIOWA 22.03.2013 20:10
super, zwłaszcza te paluszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak