Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki francuskie z sezamem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
parmezan starty 3 łyżki
ziarna sezamu 2 łyżki
białko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki francuskie z sezamem

Schłodzone ciasto francuskie rozłoży na blacie.
Połowę posypać świeżo startym serem.
Złożyć i docisnąć.
Wierzch posmarować białkiem i posypać sezamem.
Ostrym nożem pokroić paski /1,5 -2 cm/
Paski ciasta delikatnie skręcić i wyłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec ok. 15 minut w temp. 200 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 04.09.2014 18:00
są świetne na przekąskę :)
Triss 04.09.2014 10:33
super przekąska. :)
Konczi 04.09.2014 10:18
też takie robimy, są fajne, polecam :)
Niebieska 04.09.2014 08:44
smaczny deser
irenka 03.09.2014 23:26
na pewno smaczne ,kupiłam ciasto francuskie,spróbuję
Iwusia 03.09.2014 22:15
idealne do piwka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak