Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 300 g
margaryna 150 g
jajko 1 szt
żółtko jajek 1 szt
jogurt grecki 1/2 szklanki
sól
Papryka słodka mielona Prymat
oregano
papryka w płatkach

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki

Kroki postępowania

1
Mąkę, roztopioną margarynę, dużą szczyptę soli, płatki papryki i dwa żółtka zagnieść. Dodać jogurt i wyrobić jednolite ciasto.
Krok 1 - Paluszki foto
2
Schłodzić w lodówce. Ciasto rozwałkować cienko.
Krok 2 - Paluszki foto
3
Pokroić na wąskie paski. Zawijać po dwie sztuki tworząc spiralę.
Krok 3 - Paluszki foto
4
Każdą spiralkę posmarować białkiem i posypać solą oraz słodka i ostra papryką.
Krok 4 - Paluszki foto
5
Piec w 200 stopniach C do ze złocenia.
Krok 5 - Paluszki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 30.04.2015 07:35
ciekawy przepis
dollce 21.01.2015 10:50
fajna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak