Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy ziemniaczano - kalafiorowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
kalafior 1/2 szt
jajko 1 szt
mąka 4 łyżki
sól do smaku
przyprawa do dań z ziemniakó do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy ziemniaczano - kalafiorowe

Ziemniaki obrać i ugotować. Ugotować również kalafiora. Wrzywa przepuścić przez praskę lub zmiksować na gładką masę. Dodać jajko, mąkę i przyprawy. Z masy formować paluchy. Smażyć ja gorącym oleju na rumiano z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 05.11.2013 22:07
Robię takie kotlety bez kalafiora, następnym razem zrobię z kalafiorem.
iziona 05.11.2013 21:09
Robię takie tylko bez kalafiora i bardzo lubię :)
kasienka23 05.11.2013 17:14
fajne danie!
ssylwiaa 05.11.2013 11:57
i szybki obiad gotowy ;)
Beata999 04.11.2013 23:19
Mogą ciekawie smakować.
treonina 04.11.2013 22:42
fajne danie na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak