Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Palmiry z mielonymi orzechami

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 sztuka
cynamon 1/2 łyżka
cukier trzcinowy 2 łyżka
orzechy włoskie 5 mielono

Przepis i sposób przygotowania na: Palmiry z mielonymi orzechami

Rozwiń ciasto na płasko posyp suto mielonymi orzechami włoskimi i cukrem trzcinowym.
zacznij zwijać w ruloniki do połowy raz z jednej raz z drugiej strony. Pokrój na ciasteczka ok 1 cm. Rozłóż na blasze w sporej odległości od siebie, bo ciasto urośnie.
Piecz w 220 stopniach ok 15 minut.
Są cudownie chrupiące. Zapomniałam dodać cynamon, który by pasował idealnie.
Następne zrobię z wiórkami migdałowymi i zmielonymi migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 01.04.2014 08:29
wspaniały i prosty w wykonaniu deser ;)
Klausia 14.02.2014 11:04
ciekawy przepis :)
Anna133 22.08.2013 13:45
ciekawe to nie robiłam nigdy
goofy9 04.05.2013 22:35
wyglądają przepysznie, super zdjęcie
Magda60 09.04.2013 10:54
proste i szykie, pyszne
dwa pokoje z kuchnią 30.12.2012 13:03
muszę kiedyś takie zrobić!!
GOSIA18 22.11.2012 10:22
bardzo efektowna przekąska
kasienka23 21.11.2012 21:06
pyszne z pewnością
Cukiereczek13 21.11.2012 20:44
pyszne :)
mufinka79 21.11.2012 18:43
Pysznie się prezentują :)
eMMe 21.11.2012 18:30
świetny przepis
gosia561 21.11.2012 18:27
ale smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak