Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Palmiery cynamonowe z sezamem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
cukier 1/2 szklanki
cynamon 2 łyżeczki
sezam 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Palmiery cynamonowe z sezamem

Kroki postępowania

1
Rozwinąć opakowanie ciasta francuskiego. Posmarować rozbełtanym jajkiem
Krok 1 - Palmiery cynamonowe z sezamem foto
2
Cukier wymieszać z cynamonem i sezamem. Posypać tym ciasto, lekko docisnąć
Krok 2 - Palmiery cynamonowe z sezamem foto
3
Złożyć brzegi do środka i ponownie posmarować jajkiem
Krok 3 - Palmiery cynamonowe z sezamem foto
4
Ponownie posypać mieszanką cukru z cynamonem i sezamem. Znowu zwinąć brzegi do środka.
Krok 4 - Palmiery cynamonowe z sezamem foto
5
I jeszcze raz powtórzyć wszystkie czynności, aż powstaną dwa wałeczki. Kroić plastry około 8 mm. Rozłożyć luźno na papierze do pieczenia, lekko spłaszczyć. Piec w temperaturze około 190 stopni przez 10-15 minut
Krok 5 - Palmiery cynamonowe z sezamem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 24.02.2016 18:44
Polecam, długo świeże i wszystkim smakowały
matesko 12.02.2016 11:11
uwielbiam takie ciasteczka
Bernadeta1 06.02.2016 15:43
szybki i smaczny deserek
Renata9 06.02.2016 15:25
Fajne smakołyki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak