Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pałki z kurczaka
6 szt -
marchew
2 szt -
fasolka szparagowa
250 g -
cebula
1 szt -
oregano
1 łyżeczka -
curry indyjskie
1 łyżeczka -
Sól czosnkowa jodowana Prymat
do smaku -
masło
1 łyżka -
estragon
1 łyżeczka
Sposób przygotowania
Przyprawy mieszamy ze soba i nacieramy nimi mięso ,zostawiamy na kilka godzin ,najlepiej całą noc .
na patelni rozgrzewamy masło i opiekamy nasze mięso z każdej strony .
Przekładamy do naczynia do zapiekania .
Marchew obieramy kroimy w plasterki i dodajemy do mięsa
cebulę obieramy i kroimy w piórka również posypujemy mięso .
Fasolkę ja użyłam mrożonej więc od razu ją wrzuciłam do reszty składaników . Całość zapiekamy ok 45 min ,warzywa się z karmelizują i połączą z aromatem mięsa .
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się