Pałki z kurczaka w ziołach z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pałki z kurczaka

    6 szt
  • marchew

    2 szt
  • fasolka szparagowa

    250 g
  • cebula

    1 szt
  • oregano

    1 łyżeczka
  • curry indyjskie

    1 łyżeczka
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    do smaku
  • masło

    1 łyżka
  • estragon

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pałki z kurczaka myjemy ,oczyszczamy i osuszamy .
Przyprawy mieszamy ze soba i nacieramy nimi mięso ,zostawiamy na kilka godzin ,najlepiej całą noc .
na patelni rozgrzewamy masło i opiekamy nasze mięso z każdej strony .
Przekładamy do naczynia do zapiekania .
Marchew obieramy kroimy w plasterki i dodajemy do mięsa
cebulę obieramy i kroimy w piórka również posypujemy mięso .
Fasolkę ja użyłam mrożonej więc od razu ją wrzuciłam do reszty składaników . Całość zapiekamy ok 45 min ,warzywa się z karmelizują i połączą z aromatem mięsa .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mniam 18.01.2014 21:37
Pyszne takie. W sam raz na niedzielny obiad.
Anna133 18.01.2014 16:58
proste danie , ładnie wygląda, szybko się robi ,każdy zadowolony ;D
DorotaZ 18.01.2014 11:45
Smakowicie wyglada
Anna133 18.01.2014 11:41
i super smakuje ,ja też bardzo lubię ,rodzinka tez
Renataj 18.01.2014 11:37
Pięknie się prezentuje - lubię takie dania: kurczak z warzywami.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat