Palki z kurczaka w oliwkach, papryce i pomidorach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwki zielone Smak

    10 szt
  • papryka czerwona

    0,5 szt
  • pomidor

    1 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • podudzia z kurczaka

    3 szt
  • sól do smaku

  • pieprz

  • przyprawa do kurczaka

  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Palki z kurczaka w oliwkach, papryce i pomidorach foto
Cebule kroimy w piorka.
Podudzia oczyszczamy, dokladnie oproszamy przyprawami z kazdej strony.
Na mocno podgrzanym oleju podsmazamy mieso.
Dodajemy cebule
Krok 2 - Palki z kurczaka w oliwkach, papryce i pomidorach foto
Oliwki i pomidory kroimy w czastki.
Papryke oczyszczamy z nasion i kroimy w paski
Krok 3 - Palki z kurczaka w oliwkach, papryce i pomidorach foto
Do zrumienionego kurczaka dodajemy warzywa.
Podlewamy niewielka iloscia wody i dusimy do miekkosci pod przykryciem.


Smacznego!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mikrusiak 25.02.2015 18:04
wygląda pysznie :)
erym 25.02.2015 16:11
bardzo ciekawe, troche po grecku :)
mirosława4 25.02.2015 16:04
apetyczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat