Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki słodko- pikantne

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 8 szt
sos słodko-pikantny 1/2 szklanki
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
olej 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki słodko- pikantne

Pałki myjemy i dokładnie osuszamy, a następnie nacieramy solą.
Sos słodko- pikantny mieszamy z olejem- wykładamy do niego mięso- dokładnie nacieramy i wstawiamy do lodówki na minimum pół godz.
Zamarynowane pałki wykładamy na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego i pieczemy około godzinę w temp. 180 stopni.
Tak przygotowane pałki możemy również grillować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 29.03.2015 17:35
smaczne mięsko
bertpvd 29.03.2015 14:07
zdecydowanie moje smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak