Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki miodowo-musztardowe

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 10 szt
miód płynny 2 łyżki
Musztarda francuska Prymat 4 łyżki
oliwa 2 łyżki
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki miodowo-musztardowe

Pałki z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i oprószamy solą i pieprzem. Przygotowujemy marynatę: miód, olej i musztardę łączymy w całość i zanurzamy w niej pałki. Pozostawiamy na minimum 2h. Zamarynowanego kurczaka smażymy na złocisto na mocno rozgrzanej patelni, następnie podlewamy pozostałą marynatą i 3/4 szklanki wody. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 15minut. Serwujemy z ziemniakami puree i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak