Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki marynowane w maślance

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 4 szt
maślanka 3/4 szlanki
Czosnek suszony Prymat 1/2 lyzeczki
sól 1/4 lyzeczki
miód 1 płaska lyzeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 lyzeczka
pieprz duza szczypta
olej rzepakowy do smazenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki marynowane w maślance

Kroki postępowania

1
Pałki oczyścić, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Ułożyć w szczelnie zamykanej misce.
Krok 1 - Pałki marynowane w maślance foto
2

W kubku wymieszać maślankę z czosnkiem, solą, miodem, papryką i pieprzem.
Krok 2 - Pałki marynowane w maślance foto
3

Pałeczki zalać przygotowaną marynatą. Wymieszać. Wstawić do lodówki na przynajmniej 12 godzin. Co jakiś czas potrząsnąć.
Krok 3 - Pałki marynowane w maślance foto
4

Następnie w rondelku rozgrzać 3-4 łyżki oleju, obsmażyć pałki wyjęte z marynaty. Zmniejszyć ogień i dusić do miękkości mięsa. Można podlać kilkoma łyżkami wody.

Pałeczki podawać z ziemniakami z wody i ogórkami kiszonymi
Krok 4 - Pałki marynowane w maślance foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 16.08.2014 21:04
Bardzo mi takie smakują, szczególnie pieczone. Rewelacyjne!
Alex_M 16.08.2014 12:10
Pałki można także upiec w piekarniku. w rękawie lub naczyniu :)
fotoviderek 16.08.2014 09:09
Pyszne pałki :)
Jusiaa 15.08.2014 23:17
tak jeszcze nie marynowałam:) fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak