Pałki kurczaka na ostro

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pałek z kurczaka

    8 szt.
  • oliwa

  • sos sojowy

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować marynatę: wymieszać 50 ml oliwy z oliwek, 50 ml sosu sojowego, pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę oraz przyprawy. Pałki z kurczaka oczyścić, umyć, osuszyć i umieścić w szklanym naczyniu. Zalać przygotowaną marynatą i odstawić przykryte folią spożywczą na 4 godziny.

Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec przez 40 minut w temperaturze 180ºC.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iiiiii 16.10.2012 09:25
pycha
Justa32 08.03.2012 17:28
świetny kurczaczek
pawel6 26.04.2011 13:34
oj zjadłoby się:)
Misiek1 24.04.2011 10:27
rewelacyjne!
Nina7 15.04.2011 08:46
Znakomicie wyglądają i tak też pewnie smakują:)
Gosia40 13.04.2011 06:51
Super!
aguus 12.04.2011 07:47
uwielbiam dobrze przyrządzonego kurczaka!
MAR3STA 08.04.2011 23:00
aż ślinka leci takie pyszności;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat