Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki faszerowane

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

10 pałek z kurczaka
400 g mięsa mielonego
250 g pieczarek
natka pietruszki
natka koperku
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki faszerowane

Umyć i wyfiletować pałki. Gdy wyfiletujemy pałki przygotować marynatę. Do łyżki oliwy z oliwek dodajemy ulubione przyprawy, całość mieszamy i nacieramy pałki i na 15 minut chowamy do lodówki. W tym czasie obieramy pieczarki i ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w kostkę, przesmażamy na patelni po czym dodajemy pieczarki. Pieczarki i natki pietruszki i koperku dodajemy do mięsa mielonego, na końcu jajko i wszystko dokładnie mieszamy. Gotowy farsz wciskamy w pałki, po czym układamy na nasmarowanej blasze i pieczemy 30 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak