Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałeczki z kurczaka w musztardzie Dijon owinięte boczkiem i pieczone w winie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 4 szt.
boczek wędzony 8 plasterków
musztarda dijon 4 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 2 ząbki
wino białe wytrawne 1/2 szkl.
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pałeczki z kurczaka w musztardzie Dijon owinięte boczkiem i pieczone w winie

Kroki postępowania

1
Podudzia z kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Zdjąć skórę.W mięsie zrobić nożem pionowe nacięcia w trzech-czterech miejscach,oprószyć solą i pieprzem.
Krok 1 - Pałeczki z kurczaka w musztardzie Dijon  owinięte boczkiem i pieczone w winie foto
2
Każdą pałeczkę posmarować musztardą
Krok 2 - Pałeczki z kurczaka w musztardzie Dijon  owinięte boczkiem i pieczone w winie foto
3
owinąć boczkiem.Po dwa plasterki na jedną pałkę.
Krok 3 - Pałeczki z kurczaka w musztardzie Dijon  owinięte boczkiem i pieczone w winie foto
4
Pałeczki ułożyć w naczyniu żaroodpornym.Na wierzch położyć obrany i pokrojony w plasterki czosnek,skropić oliwą.Wlać wino i wstawić do piekarnika.Piec w 180*C 50-60 minut w zależności od wielkości pałek.Polewać 3-4 razy sosem z pieczenia.
Krok 4 - Pałeczki z kurczaka w musztardzie Dijon  owinięte boczkiem i pieczone w winie foto
5
Do upieczonych pałeczek dobrze będą pasowały pieczone ziemniaczki.
Krok 5 - Pałeczki z kurczaka w musztardzie Dijon  owinięte boczkiem i pieczone w winie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

apetytnawiecej 03.02.2013 23:56
bardzo fajne - koniecznie muszę wypróbować
mikrusiak 03.02.2013 13:39
świetne...;P ślinka cieknie...:P
-Natka- 03.02.2013 12:47
Smakowitości! Z chęcią bym porwała jedną pałkę do obiadu. :)
Ela6 03.02.2013 12:07
super
Kuchareczka2 03.02.2013 11:50
rewelacja
Joanna83 03.02.2013 11:42
I smaczne były :) Proponuję dodać do nich jeszcze gałązki rozmarynu i kilka listków szałwii.Ja nie dałam bo nie miałam :)
Poison1988 03.02.2013 11:33
wyglądają bardzo smakowicie :)
Marcinkemp 03.02.2013 11:14
Ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak