Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pałeczka z kurczaka paprykowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 5 szt
woda 3 l
olej do smażenia
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pałeczka z kurczaka paprykowa

Udka z kurczaka (ja użyłam pałeczek) gotujemy w wodzie z dodatkiem kucharka i czosnku granulowanego. Mięso gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu smazymy na oleju na złoto z dodatkiem przypraw. Mięso dokładnie obsypujemy czosnkiem granulowanym oraz papryką w proszku. Jeśli ktoś woli zamiast smażyć można zapiec mięso do 15 minut w piekarniku. Mięso doprawiamy do smaku kucharkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 05.06.2013 07:37
bardzo smaczna
Wacław 06.04.2013 09:58
bardzo zachęcająco danie
miki47 13.02.2013 16:13
pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak