Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paczuszki z ciasta filo z jabłkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto filo 3 płaty
jabłka 3 sztuki
cukier trzcinowy 1/2 szklanki
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
Kardamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
masło do posmarowania ciasta

Porada

Użyłam blaszki do muffinek.

Przepis i sposób przygotowania na: Paczuszki z ciasta filo z jabłkiem

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Piekarnik nagrzać do temp. 180 st. C.
Jabłka wymieszać z cukrem, cynamonem, imbirem i kardamonem.
Każdy płat ciasta podzielić na pół. Posmarować cieniutko masłem, i złożyć w taki sposób aby zmieściły się w foremce i boki ciasta wystawały po za foremkę (na 6 foremek - 3 płaty ciasta).
W zakłębienia ciasta wyłożyć z czubkiem pokrojone jabłka.
Piec w piekarniku w 180 st. C, ok. 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak