Pączki z nadzieniem śliwkowym

Pączki z nadzieniem śliwkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    500 g
  • mąka

    600 g
  • powidła śliwkowe

    kilka łyżek
  • jajko

  • margaryna

    3-4 kostki
  • żółtko

    3 szt
  • jajko

    1 szt
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier puder

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser zemleć, dodać mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, jajko,żółtka i margarynę. Wyrobić ciasto. Formować pączki, w środku robić dziurkę, dawać powidła i zagniatać. Smażyć w gorącym oleju. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

natii3624

07.05.2012 22:21
smaczne

izapozdro

04.05.2011 11:26
pyszności

Edyta38

14.04.2011 19:24
niebo dla podniebienia

usmiech

10.04.2011 10:58
mniam mniam

Iwusia

15.03.2011 23:26
pychotka :)

Kate131

26.02.2011 10:10
ma być oczywiscie 3/4 kostki margaryny:)

Jolanta41

02.02.2011 11:08
Bardzo ciekawy przepis z serem i bez tego trudnego ciasta drożdżowego!

teresa18

01.02.2011 18:17
pączki zawsze na tak

ziutula

01.02.2011 12:24
precz z kaloriami- takie pączki są warte cm...

aginaa

01.02.2011 09:38
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat