Przepis i sposób przygotowania na: PĄCZKI Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM
Kroki postępowania
pączki lukrujemy , posypujemy kandyzowaną skórką z pomarańczy .
mąka pszenna |
1 kg
|
drożdże |
100 g
|
mleko 2% |
500 ml
|
żółtko jajek |
6
|
cukier |
100 g
|
masło |
100 g
|
cytryna |
1
|
cukier wanilinowy |
1
|
skórka z pomarańczy lub limonki |
|
smalec |
1 kostka
|
olej do smażenia |
1 l
|
ocet |
1 łyżka
|
dżem truskawkowy |
300 ml
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: