pączki kartoflane z kiełbasą lub mięsem gotowanym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kartofle

    1 kg
  • jajko

    3 szt.
  • śmietana

    1/2 szkl.
  • margaryna

    1/5 kostki
  • cebula

    2 szt.
  • mąka

    2/3 szkl.
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej

    1/2 szklanka
  • kiełbasa zwyczajna

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kartofle ugotować w łupinach, obrać, zmielić, wymieszać z margaryną, dodać żółtka z 3 jajek, drobno posiekaną cebulę, śmietanę i mąkę. Wyrobić ciasto. Ubić pianę z i dodać do ciasta wraz z 20 dag kiełbasy zwyczajnej lub mięsa gotowanego (drobno pokroić). Dokładnie wyrobić. Smażyć na rozgrzanym oleju na patelni- dołkownicy. Podawać z dipami lub ostrymi sosami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bejciu24 24.02.2011 22:17
bardzo ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat