Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pachnące ciasto

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt.
cukier 20 dag
proszek do pieczenia 1/ mały szt
kisiel 2/ malinowy szt.
budyń 1/ malinowy szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pachnące ciasto

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Białka jaj ubić na sztywno, dodając po łyżce cukru a na koniec żółtka.
Krok 1 - Pachnące ciasto foto
2
Kisiele, budyń i proszek do pieczenia wymieszać, dodać do ubitych białek, lekko wymieszać składniki.
Krok 2 - Pachnące ciasto foto
3
Wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 3 - Pachnące ciasto foto
4
Piec w temperaturze 170 stopni około 35 minut. ( kisiele i budyń możemy użyć o dowolnym smaku).
Krok 4 - Pachnące ciasto foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 04.06.2014 15:25
no właśnie czy dodaje się mąkę?
ZEWA 04.06.2014 10:03
Ups w pierwszej chwili patrząc na fotkę pomyślałam, że to chleb. czy oprócz budyniu i kisielu nie daje się żadnej mąki ?
krystyna330 04.06.2014 07:14
smakowite połączenie
agnieszka131919 03.06.2014 23:00
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak