Owsianka z jabłkiem i orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    250 mililitr
  • płatki owsiane

    50 gram
  • otręby żytnie

    1/2 łyżka
  • jabłko

    1/2 sztuka
  • orzechy laskowe

    10 gram
  • siemię lniane

    1 łyżeczka
  • miód

    1 łyżeczka
  • cynamon Prymat

    1/4 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko podgrzać w rondelku, dosypać płatki i otręby. Podgrzewać do zgęstnienia, co jakiś czas mieszając. Owsiankę przelać do miski, dodać pokrojone w kostkę jabłko, siemię lniane i posiekane orzechy laskowe. Dodać miód i wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 18.07.2016 21:03
lubię takie śniadania
smerfetka79 11.05.2016 09:22
pycha! Same wyśmienite składniki.
Ela15 09.03.2016 10:31
pożywne śniadanie
Malinka 24.11.2015 09:03
Smaczne i zdrowe jedzonko, super!
JulkaTomeczek 24.11.2015 08:50
Na śniadanie najlepsze
slodkieniebo 24.11.2015 08:37
Uwielbiam owsianki na śniadanie :) Zresztą dziś też taka jadłam :)
Mniam 24.11.2015 08:31
Świetna! Bardzo lubię takie. Wyciągam ręce po miseczkę ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat