Owsianka z bananem i jeżynami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko kokosowe

    250 ml
  • jeżyny

    1 szklanka
  • banan

    1
  • płatki owsiane

    1 szklanka
  • cynamon

  • miód płynny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na gotujące się mleko kokosowe wsyp płatki owsiane. Gotuj je przez około 10 minut, aż będą miękkie.

Jeżyny przebierz, umyj, przełóż do salaterki.
Zalej łyżką miodu i dokładnie rozgnieć za pomocą widelca.

Ugotowane płatki przełóż do miseczek.
Banana pokrój na małe plasterki i wyłóż na owsiankę.
Na wierzchu posyp cynamonem i wyłóż rozgniecione jeżyny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia123410 10.09.2016 17:17
same pyszności
Róża1 10.09.2016 16:58
bardzo smaczne pierwsze śniadanko :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat