Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owsianka kokosowa w słoiku

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

słoik po maśle orzechowym 1 sztuka
mleko 1/2 szklanki
wiórki kokosowe 2 łyżki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
rodzynki 1 łyżka
płatki owsiane górskie łyżki
błonnik 1 owsiany
kaki 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Owsianka kokosowa w słoiku

Mleko przelewamy do garnuszka i wsypujemy płatki owsiane. Gotujemy na średnim ogniu do wrzenia. Zmniejszamy ogień i dodajemy błonnik, cukier, rodzynki i wiórki. Trzymamy na ogniu jeszcze 5 minut ciągle mieszając. Gotową owsiankę przekładamy do słoika (2 łyżki na dno, owoc kaki pokrojony w kostkę i przykrywamy resztą owsianki).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna156 10.04.2013 22:44
fajnie się prezentuje
gusia1000 06.03.2013 10:21
Fajny pomysł.
cooleczka 07.12.2012 10:36
ciekawa propozycja dla owsianki
mikrusiak 04.12.2012 18:16
ciekawy przepis...:)
Mysiunia 04.12.2012 16:49
a to, że jest w słoiku to ma tylko znaczenie dekoracyjne? Myślałam po tytule, że może będzie ją można np. kilka dni przechować, ale w opisie nie ma nic na ten temat, a czytając przepis wydaje mi się, że jest to do zjedzenia zaraz po przygotowaniu
Ola1984 04.12.2012 16:17
Oj moje smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak