Przepis i sposób przygotowania na: Owocowy torcik z ryżem
Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem tortownicy moja 30cm średnicy, piec w temp180st około 25 min.
Dowolną czerwoną galaretkę rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody. Przygotować dużą ilość ulubionych i dostępnych owoców ja miałam jabłka, arbuza, mrożone czereśnie, wiśnie i jagody oraz ananasa z puszki i dodać do nich przestudzoną galaretkę która ma je tylko oblepić i połączyć.
Upieczone i wystudzone ciasto wyjąć z formy i przeciąć na dwa krążki, jeden ponownie umieścić w formie wyłożyć na nim całą gęstniejącą już galaretkę z owocami, przykryć drugim krążkiem ciasta. Po wierzchu ciasto polać czekoladą rozpuszczoną z dodatkiem mleka i dowolnie udekorować.
Ciasto odstawić do zastygnięcia najlepiej przez cała noc.
Mleko dodane do czekolady sprawi, że nie zastygnie całkiem na cieście, a będzie raczej czymś w rodzaju słodkiego