owoce w piance

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1/2 kg
  • białko

    3 sztuki
  • sok z cytryny

    trochę
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka oziębić w lodówce. jabłka umyć, obrać, pokrajać w cząstki, wykrawając gniazda nasienne. Włożyć do wrzącej wody, ugotować. Odcedzić, wyłożyć na salaterkę i ostudzić, a następnie oziębić w lodówce. Z oziębionych białek ubić sztywną pianę. Do ubitej piany dodać nieco soku cytrynowego i jeszcze lekko podbić. Jabłka wyjąć z lodówki, przykryć pianą i od razu podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat