Owoce morza z makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki duże

    200 gram
  • makaron

    200 gram
  • czosnek

    4 ząbki
  • pietruszka zielona

    1 pęczek
  • cebula

    1 szt.
  • oliwa

    do smażenia
  • sok z cytryny

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • owoce morza

    250 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mrożone owoce morza i krewetki (bez pancerzyków, mogą być z ogonkami) wrzucić do wrzącej, osolonej wody. Gotować około 3 minuty, odcedzić, przelać zimną wodą i skropić sokiem z cytryny. Posiekaną cebulę i 3 ząbki czosnku podsmażyć na oliwie z solą i pieprzem. Dodać owoce morza, posiekaną pietruszkę, wyciśnięty ząbek czosnku i ugotowany makaron. Podgrzać i doprawić solą i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kejti 27.05.2014 13:26
Uwielbiam owoce morza i makarony.Dla mnie rewelacja :-)
arbuzowo 11.10.2013 07:26
bardzo lubimy takie połączenie smaków
Izabela9 10.10.2013 20:10
Super połączenie.
Anna133 10.10.2013 19:43
wspaniałe połaczenie składników
Krzysztof15 10.10.2013 19:29
bardzo pyszne
nutellla 10.10.2013 18:48
dobrze wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat