otrębowy deserek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • otręby owsiane

    2 łyżki
  • cynamon

  • żurawina suszona

    2 łyżki
  • woda

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę wlewamy do małego garnka i zagotowujemy. Do gotującej się wody wsypujemy otręby owsiane i mieszamy. Gotujemy 2-3 minuty. W tym czasie suszona żurawinę kroimy na drobne kawałeczki. Pokrojoną żurawinę posypujemy cynamonem i mieszamy. Mieszankę żurawiny z cynamonem wsypujemy do garnka i mieszamy. Gotujemy kolejne 2 mieszając. Przelewamy do miseczki lub kubka i podajemy gdy ostygnie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat