ostrzejszy ryż

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    2 woreczki
  • masło

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • papryczka chili

    1 mała
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ryż ugotować w osolonej wodzie al dente. Papryczkę chilli drobno posiekać, podsmażyć na rozpuszczonym maśle, dodać ryz. dokładnie wymieszać. podlać odrobina wody i poddusić do zupełnej miękkości ryżu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
parysek10 02.07.2012 10:59
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat