ostry sos na grilla

ostry sos na grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Musztarda francuska Prymat

    1 łyżeczka
  • woda

    400 ml
  • ząbki czosnku

    3
  • cukier drobny

    50 g
  • ocet winny

    150 ml
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • cebula biała

    2
  • sól

    2 łyżeczki
  • tabasco

    5 kropli
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania ostry sos na grilla

Cebule i czosnek posiekać w kostkę, wrzucić do garnka, dodać ketchup i zagotować.Dodajemy pieprz, paprykę, tabasco, ocet winny,cukier, musztardę oraz wodę. Gotować na malutkim ogniu ok 40 min aż sos zgęstnieje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Futka 07.09.2014 21:16
Coś dla mnie :) Pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat