ostry sos na grilla

ostry sos na grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Musztarda francuska Prymat

    1 łyżeczka
  • woda

    400 ml
  • ząbki czosnku

    3
  • cukier drobny

    50 g
  • ocet winny

    150 ml
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • cebula biała

    2
  • sól

    2 łyżeczki
  • tabasco

    5 kropli
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule i czosnek posiekać w kostkę, wrzucić do garnka, dodać ketchup i zagotować.Dodajemy pieprz, paprykę, tabasco, ocet winny,cukier, musztardę oraz wodę. Gotować na malutkim ogniu ok 40 min aż sos zgęstnieje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Futka 07.09.2014 21:16
Coś dla mnie :) Pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat