Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ostry krem dyniowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 1 litr
dynia 1 kg
papryka czerwona 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
włoszczyzna 200 g
pietruszka zielona 50 g
pestki dyni 50 g
orzechy włoskie 50 g
oliwa 1 łyżka
śmietana 12% 4 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ostry krem dyniowy

Gotujemy bulion, dodajemy pokrojoną dynię i włoszczyznę.
Paprykę obieramy następnie drobno kroimy i podsmażamy na patelni.
Podsmażoną paprykę wrzucamy do, zupę przyprawiamy sol, pieprzem i papryką słodką i ostrą, a następnie wszystko gotujemy jeszcze ok 15 minut.
W tym czasie na patelni podsmażamy orzechy i pestki dyni.
Ugotowaną zupę blendujemy aby powstał jednolity krem.
Gotową zupę przelewamy do półmisków do każdego dodajemy łyżeczkę śmietany i posypujemy orzechami i papryką.
Smacznego:)!

zapraszam do mnie: http://kokieteriasmaku.blogspot.com/

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 03.11.2013 17:31
nie przepadam za dynią bo kojarzy mi się z mdłym smakiem, ale w takiej wersji myślę, że by mi smakowała :)
IwonaDD 03.11.2013 16:16
pychota!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak