Ostra zupa z grzybem MUN

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby mun

    1 szklanka
  • seler

    1 sztuka
  • pietruszka

    2 sztuki
  • marchew

    5 sztuk
  • pieprz czarny ziarnisty

    10 ziarenek
  • imbir

    1 korzeń
  • pierś z kurczaka

    2 sztuki
  • czosnek

    1 główka
  • udka kurczaka

    2 sztuki
  • por

    2 sztuki
  • olej

    5 łyżek
  • ziele angielskie

    3 ziarna
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ostra zupa z grzybem MUN foto
Do garnka wkładam udka, zalewam je zimną wodą, po czym gotuję, zbieram szumy i dodaję obrany seler, marchew (2 sztuki), pietruszkę i por (1 sztuka), pieprz oraz ziele angielskie i gotuję na niewielkim ogniu bulion do momentu kiedy warzywa będą miękkie.
Krok 2 - Ostra zupa z grzybem MUN foto
Pierś z kurczaka kroję, a następnie nacieram startym imbirem (1 łyżka) i przeciśniętym przez praskę czosnkiem i odstawiam na 3 godziny do lodówki. Następnie smażę kurczaka na rozgrzanym na patelni oleju. Pozostałą marchew podsmażam wraz z porem na patelni.
Krok 3 - Ostra zupa z grzybem MUN foto
Do ugotowanego bulionu dodaję podsmażoną pierś kurczaka i całość gotuję.
Krok 4 - Ostra zupa z grzybem MUN foto
Następnie dodaję podsmażone warzywa.
Krok 5 - Ostra zupa z grzybem MUN foto
Do zupy dodaję ugotowane grzyby Mun.
Krok 6 - Ostra zupa z grzybem MUN foto
Całość gotuję jeszcze przez chwilę, po czym podaję w miseczkach z łyżeczką startego imbiru.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat